| | Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi | |
|
|
| Autor | Poruka |
|---|
Ganderoleg hunter nebula alien

Broj poruka: 145 Godina: 103 Lokacija: Eternija Zanimanje: Sorcerer Interes: BlackMagic, Necromancy... Datum upisa: 20.06.2007
 | Naslov: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Sre Jun 20, 2007 9:32 pm | |
| Evo par screenova iz moje very low budget igre pravljene prema crtanoj seriji iz '80-tih " Masters of the Universe". Igra je jos uvek u fazi razvoja. Pored mene na njoj rade jos dva lika: Dodatni Level Designer(buraz kreatora ovog sajta) & lik za 'ziku  Specificnost igre je ta da ce pored kompletnog 3D okruzenja svi likovi u igri biti 2D. Tako ce se najbolje ocuvati identitet originalnih karaktera iz same crtane serije. Videcemo kako ce proci citava stvar BTW- Igra je radjena na 3DGameStudio platformi koja koristi Conitec Engine baziran na Quake III Game Engine-u. BTWBTW- Screenovi su u originalu 1024/768 ali sam ih zbog foruma shrinkovao na 800/600 (zato su malo mutni).    |
|
 | |
Superman xilien alien

Broj poruka: 880 Godina: 25 Lokacija: Lake Kizaki Datum upisa: 14.10.2006
 | Naslov: Re: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Sre Jun 20, 2007 10:55 pm | |
| Ne izgleda lose iako je vlb i u ranoj fazi razvoja. Zelim ti uspeha. Iako sam to veoma davno gledao, zar se radnja u "Masters of the Universe" uglavnom nije desavala u eksterieru(mozda gresim), tj. oce li biti eksteriera? BTW spomenuo si sajt, ali nigde ne vidim da si ga naveo ili stavio link. _________________  (\/) (xx) c(")(") |
|
 | |

Broj poruka: 145 Godina: 103 Lokacija: Eternija Zanimanje: Sorcerer Interes: BlackMagic, Necromancy... Datum upisa: 20.06.2007
 | Naslov: Re: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Čet Jun 21, 2007 12:12 am | |
| Hvala za podrsku- ovo su prvi screenshotovi koje sam izbacio na net Sajt 3DGameStudia je na adresi http://www.3dgamestudio.com/ a glavni MOTU sajt je na http://www.he-man.org/. Nisam jos uvek digao sajt za samu igru jer mi je glupavo da ista postavljam dok ne doguram bar do 50-60% citave stvari. Sto se tice outdoorsa...nesto sam mislio da ga izbegnem ako budem do kraja u vlb modu- ako igra bude naisla na interes sponzora pa se iz downloadable-shareware proizvoda pretvori u retail proizvod onda je to skroz druga prica. Onda bih prosirio i tim i igru i sta god. Ovako je to manje-vise tipicna ds aplikacija predvidjena za Americko-Kanadsko shareware trziste. Evo i par mojih 2D He-man koncept crteza. Mozda kasnije stavim i neke animacije ako budem imao vremena     |
|
 | |
Vanzemaljac II mysterian alien

Broj poruka: 6 Lokacija: Pjongjang,Severna Koreja Zanimanje: Vanzemaljčev brat Datum upisa: 20.06.2007
 | |
 | |
vanzemaljac Alien army leader

Broj poruka: 3298 Godina: 19 Lokacija: alien army Zanimanje: dizanje tegova Interes: kompovi i ostala tehnika Datum upisa: 12.10.2006
 | Naslov: Re: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Čet Jun 21, 2007 12:30 pm | |
| ja imam onaj 3d prostor sto s radio u game makeru i one animacije sto si radio od he mana _________________ www.kevan.org/brain.cgi?vanzemaljac http://alienarmy.myminicity.com/  |
|
 | |

| Naslov: Re: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Čet Jun 21, 2007 3:35 pm | |
| E da- zaboravio sam da sam tvom burazu Vanzemaljcu II doneo i par animacija na cd-u sa GameMakerom Taj GM je totalni trash za 3D igre ali je za 2D igre skroz o.k. Mislim da je pored svih losih stvari kod njegovog 3D renderinga najveci problem osvetljenje- kad se stave izvori svetla igra grca kao da se renderuje Oblivion a i dalje izgleda smesno. Jedino sto sam ja stavljao, kad sam radio igru u GM-u, je fog kao neka vrsta pseudo-svetla(stvari u daljini se postepeno zatamnjuju).  Sa GameStudiom je totalno druga prica- on nije sposoban da izrenderuje geometriju igre koja bi bila A kategorije ali je svetlo vise nego o.k. Mogu da se prave razni svetlosni efekti a kod statickog osvetljenja pretapanja razlicitih nijansi su skoro neprimetna.  P.S. Samo na kraju da kazem da Vanzemaljac II ima najgotivnijeg avatara  Ja sam veliki postovalac lika i dela naseg buduceg kralja Kim Jong-ila  i nadam se da mi on nikada nece zavaliti nuklearku na gajbu  jer sam ga ja uvek srdacno podrzavao. Samo tol'ko.  |
|
 | |
Sephiroth General

Broj poruka: 402 Datum upisa: 15.10.2006
 | Naslov: Re: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Čet Jun 21, 2007 4:20 pm | |
| |
|
 | |

| Naslov: Re: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Čet Jun 21, 2007 9:46 pm | |
| Thanx Sephiroth- imas od mene besplatnu kopiju Evo jedne 2D animacije koju sam crtao jos dok sam radio sa GameMaker-om. Nije sredjena ali je o.k. sto se tice samog pokreta.  Ovo je isto dobra fora: na monitorima se vrte 2D animacije koje sam rippovao iz crtanog filma(Prilaz dvorcu&Izlaz u dvoriste)  |
|
 | |
Superman xilien alien

| Naslov: Re: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Čet Jun 21, 2007 9:58 pm | |
| Mene vise zanimaju particle efekti  _________________  (\/) (xx) c(")(") |
|
 | |

| Naslov: Re: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Čet Jun 21, 2007 10:59 pm | |
| Na GameStudio sajtu ima program koji moze da se skine za dz: EasyParticle 3.1. Mislim da moze da exportuje u par formata ali nisam siguran- u samom GS-u radi ko zmaj i totalno je prost. Na ovom screenu sa monitorima se vidi malo moj particle u desnom uglu- kao neka levitirajuca energetska izmaglica. Evo ga screen kako izgleda u editoru EasyParticle-a.  U njemu sam pravio i efekat vatre (doduse ova scena ne postoji vise u igri jer sam krenuo da redizajniram taj deo nivoa)  |
|
 | |

| Naslov: Re: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Čet Jun 21, 2007 11:12 pm | |
|  Tek sam sad provalio da mi se ovaj He-man Gif ne mice Ovi chobani sa http://www.servimg.com mi Gif pretvaraju u Jpg  Mozda je previse velika za Gif ili sta god  Videcu sutra sta se desava sa tim shitom. |
|
 | |

| Naslov: Re: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Ned Jun 24, 2007 12:15 am | |
| Konacno ga prihvatise u Gif formatu- kapiram da je problem bio u velicini Evo kako to izgleda animirano:  .  Samo jos jednom kazem da crtez i boju nisam sredio do kraja- bilo mi je bitno da je pokret o.k. BTW- Sve je crtano na papiru pa onda skenirano i poredjano u AdobeImageReady-u. |
|
 | |
Urban_girl mysterian alien

Broj poruka: 76 Lokacija: where u r not =) Interes: dance,music... Datum upisa: 23.02.2007
 | Naslov: Re: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Pon Jun 25, 2007 2:39 pm | |
| simpa izgleda....moj brat je imao figurice(sada su verov. negde u podrumu) |
|
 | |
Superman xilien alien

| Naslov: Re: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Pon Jun 25, 2007 3:36 pm | |
| | Urban_girl :: | | simpa izgleda....moj brat je imao figurice(sada su verov. negde u podrumu) |
Ja sam kao mali imao action figuru i plasticni mac._________________  (\/) (xx) c(")(") |
|
 | |

| Naslov: Re: Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi Pon Jun 25, 2007 3:49 pm | |
| |
|
 | |
| | Masters Of The Universe- Moja Low Budget igra u pripremi | |
|